Levepostej

Jeg har endnu ikke mødt en vegansk postej der bare mindede om  rigtig gammeldags leverpostej, omend der er mange opskrifter man kan prøve, men ja det er en af de få ting jeg gerne ville have i en vegansk udgave både fordi det ville være hurtigt til madpakken, men også fordi sådan en gang rugbrød med leve(r)postej og agurk bare smager skønt.
Opskriftten giver 2 store leverpostej-forme alu (elller 1 + 3 små rammekiner)

Ingredienser:
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 tsk timian
0,5 tsk stødt allehånde
0,5 tsk revet muskatnød
ca 5 spsk gærflager
2 spsk soyasauce
1 citron
1 tsk sukker
1 dl røde linser
1 dåse røde kidney bønner, vandet hældt fra
1 glas champignoner
1 god håndfuld cashew nødder
rasp til at justere konkistens med (ca 1-2 dl)
salt og peber

1) skyl de røde linser og kog dem i vand tilsat allehånde og muskat (ca 20 min) og hæld evt overskydende vand fra.

2) find foodprocessoren frem, løget skæres i grove tern, hvidløg hakkes lidt finere, ned i skålen, tilsæt timian, gærflager, soyasauce, kom saften fra halv citron i (tilføj evt mere når du smager til senere). Tilsæt sukker, kogte linser, kidney bønner, champignon, cashewnødder, godt kværn peber, og et godt drys salt.  blend nu til en god lind masse, juster med rasp til ønsket konsistens.

3) Smag nu “farsen” til, en leverpostej er jo lidt salt, så der skal altså lidt salt til, juster med gærflager, citron og sukker plus evt andet krydderi til du er tilfreds.

4) smør formene med lidt olie og fyld dem ca 2/3 op (postejen hæver lidt under bagningen).

5) giv dem ca 40-60 min ved 200 grader, prøvede at bage en i aluform uden noget over og de andre i rammekiner med låg bare for at se forskellen -den i alu uden låg får klart den bedste konsistens, men tænker man opnår det samme ved at lade rammekinerne være uden låg. Det skal lige blive let gylden ovenpå.

Smager skønt lunt, men er også super dagen efter kold. Ikke testet om det er fryseegnet endnu.

NOTE til næste gang: evt prøve at hakket champignon og cashews hver for sig så de ikke kommer med i foodprocessoren og derfor kan give lidt øget struktur i postejen.